2010 is het jaar van de Amerikaanse man

Posted by on Aug 29th, 2010 and filed under RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Afbeelding 1Hoewel president Barack Obama zijn best doet de rechterlijke macht te emanciperen in Amerika, lijkt zijn aanpak geen navolg te hebben. Het aantal vrouwen dat zetelt in Het Congres zou dit jaar voor het eerst sinds 1978 dalen.

Op het moment hebben vrouwen 16,5 procent van de zetels, ofwel 90 van de in totaal 535 stoelen in de Amerikaanse Senaat. Van die 90 zijn 69 vrouwen lid van de Democraten en horen 21 bij de Republikeinse vrouwen. In november zullen tien daarvan vervangen zijn door mannen.

Wereldwijd staat de VS nu al op de 73ste (!) plaats in de wereld, dat is onder bijvoorbeeld Irak (43) en Afghanistan (34). En hoewel het aantal topvrouwen in de Nederlandse zakenwereld nog steeds erg laag ligt, is het aantal vrouwen in de Tweede Kamer niet slecht. Ons land staat op de internationale IPU-lijst op de zesde plaats met ruim veertig procent dames. Meetdatum 31 juli 2010.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery