50-plussers laten hun stem horen

Posted by on Aug 25th, 2015 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Uitdaging IIIRadio-dj en zanger Henk Westbroek helpt werkzoekende 50-plussers met solliciteren. In een mobiele studio in onder meer Utrecht en Deventer helpt Westbroek sollicitanten met het opnemen van een gesproken CV. Vervolgens bezorgt hij deze speciale kaarten met geluidschip bij een plaatselijke werkgever.

Niet gehoord
Met deze actie willen UWV en MKB Nederland een stem geven aan de 200.000 vijftigplussers in de WW en aandacht vragen voor hun kwaliteiten. ‘Ze zijn ervaren, vakkundig, flexibel en willen graag aan het werk. Maar veel werkzoekende 50-plussers voelen zich niet gehoord,’ vertelt Betsie Gerrits van UWV. ‘Op dit moment is bijna de helft van de WW’ers in Nederland 50 jaar of ouder. Terwijl de arbeidsmarkt voorzichtig aantrekt, blijft deze groep duidelijk achter. Met deze actie willen we de vijftigplussers letterlijk een stem geven.’

Stem laten horen
De samenwerking met Henk Westbroek is volgens Gerrits heel logisch. ‘Met zijn jarenlange ervaring als presentator weet hij als geen ander hoe je het beste je stem kan gebruiken om jezelf zo goed mogelijk te presenteren. Je krijgt immers maar één kans om een goede eerste indruk te maken.’
UWV en MKB Nederland voeren sinds de zomer van 2014 gezamenlijk campagne om de kansen op een baan voor 50-plussers te vergroten. De campagne Openvoor50plus.nl daagt werkgevers in het midden- en kleinbedrijf uit om geschikte 50-plussers uit te nodigen tijdens sollicitatieprocedures.

Share

Comments are closed

Photo Gallery