Ban smartphones uit vergaderingen

Posted by on Jun 30th, 2011 and filed under COMMUNICEREN, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

“Schrap de vergaderingen waar iedereen met zijn iPhone zit te spelen, besteed aandacht aan mooie frisse ideeën van je team en doe dat in mondelinge interactie.”

Dit schrijft Pamela Bouwmeester, commissaris bij onder meer Delta Lloyd en Ordina, in FD Outlook, in reactie op de afnemende aandacht voor het moment in gesprekken en de toenemende invloed van sociale media op het werkproces van managers en bestuurders.

Ze signaleert in haar bijdrage dat veel leiders het gevoel hebben dat er geen tijd meer is voor werkelijk luisteren en reflectie door de snelheid van de nieuwe media.

“Een van de belangrijkste pijlers onder de intrinsieke waarde van een echte leider is het brengen en uitstralen van rust.” Ze erkent dat dit lastig kan zijn omdat je daar in het begin “erg onrustig” van wordt. “Je weet immers niet wat je mist.”, aldus Bouwmeester.

Gelukkig baart oefening kunst, weet ze en raadt ze iedereen aan niet toe te geven aan de “druk-druk-druk-impuls”. Of haar tip ook voor Tweede Kamerleden en kabinetsleden geldt tijdens zittingen, schrijft ze er niet bij.

Beeld: Erin is a star

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery