Beheerst eugenetica dan de bestuurskamer?

Posted by on Jul 16th, 2012 and filed under OPINIE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Het stukje van Ivan Wolffers op Joop.nl had net zo goed de kop kunnen meekrijgen: “Waarom vrouwen niet aan de top komen… en andere generalisaties”. Op basis van een onderzoek onder kapucijner aapjes denkt de auteur het antwoord te hebben gevonden op de vraag waarom er minder vrouwen dan mannen grote bedrijven besturen.

Samengevat: omdat alfamannetjes (we hebben het nog steeds over apen) mannelijke concurrenten doden of wegjagen en alleen hun eigen zonen beschermen en de fijne kneepjes van leiderschap leren (concurrenten doden of wegjagen). Wolffers noemt het woord eugenetica.

Bij mijn weten loopt het nog niet zo’n vaart in de mensenwereld. Vrouwen zijn bovendien niet uitgeleverd aan “alfamannetjes” om leiderschaplessen te leren. En met generalisaties en een kop als “Waarom vrouwen niet aan de top komen” doet Wolffers zeker geen recht aan vrouwelijke leiders die er al waren, zijn en zullen zijn.

Mirjam

Beeld: Tambako the Jaguar

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery