Belgen stap dichter bij quotum

Posted by on Mar 2nd, 2011 and filed under POLITIEK. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

België staat op het punt een wettelijk quotum in te voeren voor het aandeel vrouwen in besturen van beursgenoteerde bedrijven en besturen van overheidsorganisaties. Hiertoe heeft de Kamercommissie Handelsrecht het groen licht gegeven aan een wetsvoorstel.

Een senator van de Vlaamse christendemocraten, CD&V, ziet al mogelijkheden voor uitbreiding naar andere sectoren.  Ze heeft een voorstel voor een evenwichtige samenstelling van het Grondwettelijk Hof ingediend. Dat Hof telt maar 1 vrouw op 12 rechters.

´Bij het Hof van Cassatie zijn 4 van de 28 raadsheren vrouwen, bij de Raad van State is de verhouding 30 vrouwen op 127 raadsheren´, aldus Sabine de Bethune.

Verder vertelde ze aan het persbureau Belga:

`…er studeren tegenwoordig meer meisjes dan jongens af aan de Belgische universiteiten, terwijl hun raden van bestuur met maar 16,5 procent vrouwen echte mannenbastions blijven. Het aandeel vrouwelijke decanen blijft zelfs steken op 11,5 procent. Bij de ziekenhuizen heeft dan weer slechts 12 procent een vrouwelijke directeur, en de vakbondstoppen bestaan maar uit 20 procent vrouwen.´

Beeld Oemebamo, Flickr

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery