Bescheiden leiders doen het beter

Posted by on Jun 1st, 2010 and filed under LEIDERSCHAP, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Bazen die dienen, doen het beter

Bazen die dienen, doen het beter

‘Dienen’ is niet populair in Nederland. Bij het woord denk je eerder aan ‘bedienden’ en aan voetballers in een ‘dienende’ rol, dan aan managers en CEO’s. Dat is jammer, blijkt uit het proefschrift van organisatie- en sportpsycholoog Inge Nuijten.

Dienend leiderschap heeft twee kenmerken, ‘dienen’ (bescheidenheid, authenticiteit, vergeving) en ‘leiden’ (empowerment, rentmeesterschap, moed), die ogenschijnlijk met elkaar botsen. Uit het onderzoek van Nuijten blijkt dat het niet om een paradox gaat, maar om een vorm van leiderschap die nog veel mensen moeilijk vinden, maar wel grote voordelen kan opleveren.

Bij dienend leiderschap komen de belangen van de mensen waar de leider invloed op heeft op de eerste plaats. Dit leidt tot groter welzijn, vertrouwen en betere teamprestaties. Vooral leiders die zich op de achtergrond houden, een zekere bescheidenheid en empowerment tonen, dragen meer bij aan teamprestaties.

Organisatie- en sportpsycholoog Inge Nuijten

Organisatie- en sportpsycholoog Inge Nuijten

Misschien zit de paradox meer in de weg naar de top. Om de bestuurskamer te bereiken heb je immers weinig aan ‘dienend’ vermogen en veel meer aan ambitie, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en een tikje eerzucht.

Beeld: Bloody Marty Mix

Share

Leave a Reply

Photo Gallery