Bied 2 banen om 1 vrouw aan te trekken

Posted by on Sep 13th, 2010 and filed under BALANS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Bied de partner van vrouwelijk wetenschapstalent ook een baan. Dit is één van de opmerkelijke suggesties die Rosalind Williams, hoogleraar wetenschapsgeschiedenis aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), onlangs deed tijdens een lezing voor de Technische Universiteit Eindhoven.

WetenschapHaar tips om meer vrouwelijke studenten en wetenschappers aan te trekken en te behouden, bleken echter vooral toegespitst op de Amerikaanse situatie, waar mensen vaak van heinde en verre moeten komen voor een studie of een baan. De beslissing om van Los Angeles naar Boston te verhuizen heeft nu eenmaal een grotere impact dan een nieuwe baan in Eindhoven.

De Technische Universiteit Eindhoven heeft het laagste percentage vrouwelijke hoogleraren en universitair hoofddocenten in Nederland. Volgens Williams is dit vergelijkbaar met de situatie aan MIT eind jaren 70. Ze vertelt in Cursor, het universiteitsblad van TUE:

“De faculteiten hebben toen besloten er echt werk van te maken. Al het beschikbare talent werd gemobiliseerd en voor vrouwelijke studenten kwam aparte huisvesting. Ook voor de TUE is het belangrijk dat vrouwen zich hier geen minderheid meer voelen en dat ze serieus genomen worden.”

De instroom van vrouwelijke studenten bij MIT steeg van zo’n 10 procent tot meer dan 45 procent nu. De stijging van het aantal vrouwelijke wetenschappers ging echter minder hard. Precieze gegevens heeft ze daar niet voor beschikbaar.

Williams schreef het boek ‘Retooling MIT’, waarin ze de veranderingen van MIT in de vorige eeuw beschrijft. Het scouten van vrouwelijk talent zou “net zo vanzelfsprekend moeten worden als fundraising”, aldus Williams.

Beeld: Argonne National Laboratory

Share

Leave a Reply

Photo Gallery