Blijf niet hangen in je subnetwerk

Posted by on Jun 18th, 2010 and filed under NETWERKEN, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

moeders‘Bescheidenheid zit vrouwen in de weg.’ Dat constateert Anja Groenewoud (algemeen directeur van Accenture Nederland) deze maand in Management Team.

Ze pleit in haar interview met het managementblad om meer te kijken naar persoonlijke vaardigheden dan naar de sekse van medewerkers.

‘We kijken nog te vaak vanuit de functionele skills. Maar in plaats van alleen te kijken of mensen goed zijn in bijvoorbeeld hr of ict, zou je moeten kijken waar de gaten zitten in je team en wie daar het beste past. Dat kunnen dus evengoed mannen als vrouwen zijn. Sommige mannen hebben meer vrouwelijke eigenschappen dan vrouwen. Ik durf de hypothese wel aan dat vrouwen in leidinggevende functies nu nog vooral vrouwen zijn in gevechtspak.’

Anja GroenewoudZe vermoedt dat er nu nog weinig plek is voor vrouwelijke vrouwen in een topfunctie. Op termijn verandert de top vanzelf, maar dan moet er nu genoeg diversiteit zijn onder het aanstormend talent.
Ook vindt ze dat het maar eens afgelopen moet zijn met niet-werkende moeders die werkende moeders met de nek aankijken op het schoolplein. Vrouwen zouden ook niet moeten blijven hangen in hun eigen subnetwerk.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery