Breek het glazen plafond in je hoofd

Posted by on Jan 8th, 2013 and filed under LEIDERSCHAP, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

“Een quotum opleggen aan organisaties en tegelijkertijd vrouwen in Nederland maximaal faciliteren om parttime te werken is meten met twee maten. Het leidt niet tot een structurele toename van het aantal kwalitatief goede vrouwen aan de top.” Dit schrijft Monique Vos over haar bevindingen in haar praktijk als headhunter in de Volkskrant.

Ze deelt de bevindingen van de auteurs van CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen én mannen, Mirjam van Immerzeel en Willemijn van Benthem. In hun boek komen zo’n dertig topmannen en topvrouwen aan het woord. Ze vertellen zeer openhartig over hun persoonlijke ervaringen op de weg naar de top, die vooral overeenkomsten tussen vrouwen en mannen aantoont. De ups en downs onderweg, de soms harde keuzen, moeilijke beslissingen op het werk en thuis, hun ambities, dromen en doorzettingsvermogen. Ook geven zij hun beste adviezen voor op het werk (en aan de keukentafel thuis) – en dat niet alleen voor ambitieuze hoogvliegers.

Van een glazen plafond willen beiden niet weten; dat hangt nu nog vooral boven de keukenstafel en in de hoofden van vrouwen. “Zo mogelijk het moeilijkst maken vrouwen het elkaar. Topvrouwen die op het schoolplein met de nek worden aangekeken als zij in pak en met chauffeur aankomen, zijn geen uitzondering. Een sneer als je geen luizenmoeder of oppasmoeder kunt zijn ook niet. Wat dat betreft heeft Nederland een lastige cultuur. Zorgende moeders en werkende vaders zit er nog diep in”, aldus de auteurs in de Volkskrant.

Beetje bij beetje verandert deze cultuur nu meer en meer vrouwen blijven werken en vasthouden aan hun persoonlijke doelen, ook als er kinderen komen.

Vos stelt nu in haar ingezonden stuk dat vrouwen zichzelf én elkaar danig kunnen dwarszitten bij het realiseren van hun zakelijke ambities. Ze schrijft:  “Niet het glazen plafond of het ‘old boys network’ had hen [vrouwen, red] het meest gehinderd: zij gaven aan vooral last te hebben gehad van de zogenaamde ‘schoolpleinmaffia’, vrouwen die niet of parttime werken en er alles aan doen om een fulltime werkende vrouw een schuldgevoel te geven vanwege het missen van het eerste pasje van hun kind.”

Headhunter Vos waarschuwt dat zolang de norm onder Nederlandse vrouwen ‘niet’ of ‘in deeltijd’ werken is, de vijver waaruit ze moet putten voor topfuncties klein blijft. “Want”, zo betoogt ze, “er zijn er minder én ze willen minder offers brengen voor hun baan.”

Beeld: BiblioArchives / LibraryArchives

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery