Chinese zakenvrouw huurt bescherming

Posted by on Nov 15th, 2011 and filed under (ON)GEHOORD, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Wat ooit Amerikaanse toestanden waren, zijn nu Chinese toestanden. In dit geval gaat het om de groeiende vraag van Chinese zakenvrouwen naar bodyguards. De markt voor vrouwelijke beschermers groeit en andere Chinese zakenvrouwen springen in dit gat in de markt.

Ongeveer een derde van de Chinese miljonairs is vrouw en velen vinden dat zij wel wat extra bescherming kunnen gebruiken. Aan BBC vertellen enkelen dat ondernemers in China het risico lopen op ontvoering in geval een zakelijk geschil niet naar tevredenheid van een partij wordt opgelost. Een ander motief voor kidnapping is dat de kloof tussen arm en rijk in China steeds dieper gaapt en dat leidt tot wrok onder mensen die niet van het Chinese succes kunnen profiteren.

Beeld: Sebastian Fritzon

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery