Crêche bezorgt baby stress

Posted by on Jun 2nd, 2010 and filed under BALANS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Crêche blijkt nog best zwaar voor babies

Crêche blijkt nog best zwaar voor babies

Kinderen gaan steeds jonger naar het kinderdagverblijf. Vooral voor baby’s die thuis heel goede zorg krijgen, is de overgang erg moeilijk.

Dit schrijft de populair-wetenschappelijke site Faqt.nl naar aanleiding van promotieonderzoek van Esther Albers (Radboud Universiteit Nijmegen).

Net als in andere landen, gaan ook in Nederland baby’s op steeds jongere leeftijd naar de crèche. Tot nu toe was nog weinig bekend over het effect hiervan op de kinderen. Esther Albers onderzocht 64 baby’s op 38 verschillende kinderdagverblijven in de leeftijd van drie tot negen maanden. Zij analyseerde het niveau van het stresshormoon cortisol in het speeksel van de baby’s, onderzocht de kwaliteit van de geboden zorg op de crèche en thuis en relateerde haar gegevens aan het temperament van de baby’s.

Omdat de cortisolniveaus van baby’s in het kinderdagverblijf flink hoger waren dan op dagen dat de kinderen niet naar het kinderdagverblijf gingen, lijkt het erop dat het naar een kinderdagverblijf gaan een behoorlijke opgave is voor zeer jonge kinderen, concludeert Albers. Voor baby’s die op de leeftijd van drie maanden naar een kinderdagverblijf gaan, lijkt vooral de eerste maand in het kinderdagverblijf een grote opgave te zijn. Gedurende de eerste vier weken was er een sterke stijging in hun cortisolniveaus waarneembaar.

Zie verder op Faqt.nl

Share

Leave a Reply

Photo Gallery