De beste vragen tijdens een sollicitatie

Posted by on May 17th, 2013 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Het is altijd goed om tijdens een sollicitatie zelf ook wat vragen achter de hand te hebben, want als een interviewer zelf ook heeft kunnen praten heeft hij én een beter gevoel over het gesprek én het gevoel dat de sollicitant gemotiveerd en geïnteresseerd is.

Vijf vragen die altijd werken:

1. Hoe zou u de ideale kandidaat omschrijven? (Om daarna direct in te gaan op deze eisen met verhalen en ervaringen die je hebt.)

2. Hoe ondersteunt deze vacature uw werk? (Indirect zeg je, als ik hier kom werken, maak ik het leven gemakkelijker voor u.)

3. Hoe past deze positie in de lange termijnplannen van het bedrijf? (Deze vraag is een goede opening om het over de lange termijnplannen van het bedrijf te hebben. Ook een goed moment om het te hebben over waarom de vorige kandidaat vertrokken is.)

4.Wanneer ben je op deze positie succesvol? (Geeft aan dat je ambitie hebt)

Jooble
Werk

5. Wat kan ik voor u doen als follow-up na dit gesprek? (Eigenlijk zeg je, hoe kan ik u helpen, en hoe meer je weet hoe de beslissing wordt genomen over deze vacature, hoe beter je kan inschatten wat je nog kunt toesturen aan informatie.)

Beeld: Dreamstime
Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Comments are closed

Photo Gallery