Denk als een vrouw – en verdien meer

Posted by on Nov 6th, 2011 and filed under GELD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

De Amerikaan Doug Hirschhorn, die zijn expertise als sportpsycholoog gebruikt om mannen en vrouwen op Wall Street te coachen, zegt op Forbes Woman dat carrière-verschillen tussen mannen en vrouwen niet bestaan. Maar: denken als een vrouw zou wel net dat positieve en lucratieve verschil kunnen maken in effectenhandel.

Volgens hem zouden vrouwen succesvoller zijn in banen die de combinatie van geld en risico in zich hebben. Waarom vrouwen betere handelaars zijn op de effectenbeurs:

1. Bij mannen staan staat hun trots hen in de weg op het moment dat ze een beslissing moeten maken. Bij vrouwen niet, of minder.

2. Zelfkennis is een van de belangrijkste karaktereigenschappen van de beste handelaars – vrouwen hebben daar meer van in huis (volgens Hirschhorn houden vrouwen bijvoorbeeld vaker dagboeken bij en dat helpt vaak bij zelfreflectie). Zijn tip aan handelaars: hou een dagelijks werk-dagboek bij.

3. Mannen voeren fysiek oorlog, vrouwen doen dat op mentaal niveau. En beter. Op de aandelenmarkt helpt het vrouwen om beter en met meer afstand actie te voeren op het moment dat ze op verliezen staan. Volgens Hirschhorn worden mannen op dat moment alleen maar boos waardoor ze nog harder willen “slaan”.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery