Dreigen met wettelijke quota werkt

Posted by on Mar 31st, 2011 and filed under POLITIEK, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Dertig bedrijven met een notering op de DAX index hebben de Duitse regering toegezegd zelf quota in te stellen om meer vrouwen in de bestuurskamers te krijgen. In 2013 beloven ze dat 30 procent van hun bestuurszetels wordt bezet door een vrouw.

In Berlijn kwamen gisteren dertig HR-directeuren (29 mannen en 1 vrouw) en vier ministers (3 vrouwen en 1 man) bijeen om de doorstroom van vrouwen te bespreken. Door vrijwillig het initiatief te nemen, hopen ze wettelijke quota te voorkomen. Lukt het de bedrijven niet om hun eigen quota te halen, dan wil de regering alsnog overgaan tot wetgeving.

Angelika Dammann, HR-directeur van SAP en de enige vrouw in het gezelschap, is tegen wettelijke quota. ‘Ik ben tegen omdat het te kort door de bocht is. Het gaat meer om bewustzijnsverandering die we samen moeten realiseren.’

Beeld: Alex Proimos, Flickr

 

Follow CEO_ME on Twitter

 

Share

Leave a Reply

Photo Gallery