Eerste vrouwelijke president voor Taiwan?

Posted by on Nov 18th, 2011 and filed under POLITIEK. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Presidentskandidaat Tsai Ing-wen

Dat de “eerste vrouwelijke premier van” en nu in Taiwan, mogelijk de “eerste vrouwelijke president van” anno 2011 nog nieuws is, verbaast ons van CEOme.nl heus nog wel eens. Maar we zullen er over blijven berichten tot er geen “eerste vrouwelijke …” meer is. En tot we hetzelfde eens kunnen schrijven over een vrouwelijke premier in Nederland.

In Taiwan heeft zich dus voor het eerst een vrouwelijke kandidaat voor het presidentschap gemeld die kans maakt op de post.  Ze heet Tsai Ing-wen en is voorzitter van de Democratic Progressive Party. Het moeilijkste vraagstuk voor de presidentskandidaat is om met een werkbare balans te komen tussen economische belangen en de onafhankelijkheid van Taiwan in relatie tot het machtige China. De verkiezingen zijn komend jaar.

Beeld: davidreid, Flickr
Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery