Ervaring telt op de werkvloer

Posted by on Nov 27th, 2014 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

UWVWerkgevers willen de beste kandidaat op de juiste plek. Dit lijkt heel logisch maar in de praktijk worden nog altijd geschikte kandidaten overgeslagen op de arbeidsmarkt omdat ze te oud zouden zijn. Met de campagne ‘Open voor kansen, open voor 50-plus’ willen MKB-Nederland en UWV hier verandering in brengen. Werkgevers worden gevraagd om 50-plussers voortaan wel uit te nodigen voor netwerk- en sollicitatiegesprekken.

Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland: ‘Het klinkt misschien tegenstrijdig om in deze lastige economische tijd deze oproep te doen, maar er is reden toe. Vakmanschap en ervaring gaan steeds zwaarder wegen. En daarover beschikken juist 50-plussers. MKB-Nederland wil graag een extra stap doen om deze groep een goede kans te geven.’

Open staan
‘Veel werkzoekende 50-plussers staan lang langs de kant omdat ze gewoonweg de kans niet krijgen om zichzelf te presenteren in een gesprek,’ zegt Bruno Bruins, voorzitter van de raad van bestuur van UWV. ‘Jarenlange ervaring en kennis blijft zo ongebruikt. Met de campagne vragen we werkgevers juist open te staan voor deze werknemers. Onze boodschap aan werkgevers luidt: de juiste man of vrouw op de juiste plek; dat kan heel goed een 50-plusser zijn.’
Het kabinet heeft extra middelen beschikbaar gesteld om de positie van oudere werkzoekenden te verbeteren. Om dit beleid kracht bij te zetten slaan MKB-Nederland en UWV nu de handen ineen.

Share

Comments are closed

Photo Gallery