Favoriete werkgever 2013: Shell

Posted by on Oct 28th, 2013 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Afgelopen jaar viel Shell herhaaldelijk in de prijzen voor goed werkgeverschap. Onder meer de InCompany 500 Award 2013 voor Meest Aantrekkelijke Bedrijf van Nederland, de 2013 Intermediair Award voor Beste Werkgever in Industrie en de Meest Favoriete Werkgever van 2012 (op basis van onderzoek van Intelligence Group).

Eigen keuzen
Nu is de multinational ook uitgeroepen tot Nederlands populairste werkgever op LinkedIn. Sander Nieuwenhuizen, vice president Recruitment bij Shell International, vertelt in een persbericht: ‘Naar onze overtuiging vormen menselijke vindingrijkheid en technologie de sleutel voor de duurzame energie die nu en in de toekomst nodig is. We zijn dan ook verheugd dat we wereldwijd de negende plaats innemen van meest populaire werkgever, en dat we in Nederland tot de toonaangevende werkgevers op Linkedin behoren. Dat draagt bij aan onze positie als aantrekkelijke werkgever voor ervaren professionals, afgestudeerden en studenten.’
Nicole van Ingen, executive vice president Talent & Development en verantwoordelijk voor de wereldwijde werving en selectie van personeel en talentbeleid binnen Shell: “Shell heeft echt iets te bieden. We zijn een prachtig bedrijf waar technologie, innovatie, zaken doen en maatschappelijke ontwikkeling samenkomen. Mensen komen te werken in een industrie die nu en in de toekomst enorm belangrijk is voor de wereld. De wereldbevolking groeit en daarmee ook de vraag naar energie, het gaat dus echt ergens om. Daar wil Shell op een verantwoorde manier invulling aan geven.”
Ze vervolgt: “We zitten in een tijd waarin mensen meer dan ooit zelf keuzes maken. Werknemers hebben een duidelijk beeld: Waar ben ik goed in? Waar wil ik mijn carrière naartoe leiden en waar heb ik plezier in? Daar spelen we bij Shell op in met allerlei individuele ontwikkelingsprogramma’s en trainingen. Dit gaat uiteraard gepaard met een gezonde manier van prestatiemanagement die aanslaat.”

IT-talent
Bij Shell in Nederland werken 10.500 mensen. Shell nam in 2012 in Nederland 690 nieuwe medewerkers aan, waarvan 484 met een technische achtergrond. In 2013 denkt Shell in Nederland zo’n zevenhonderd nieuwe werknemers een baan aan te bieden, waarvan rond de vijfhonderd met een technische achtergrond. Shell is op zoek naar IT-talent voor zowel infrastructuur als applicaties, maar ook in business en strategie-ontwikkeling.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Comments are closed

Photo Gallery