Femke de Vries is benoemd tot bijzonder hoogleraar Toezicht

Posted by on Feb 11th, 2015 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Femke de Vries is benoemd tot bijzonder hoogleraar Toezicht

femke-de-vriesFemke de Vries is benoemd tot bijzonder hoogleraar Toezicht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid, vanwege beroepsvereniging VIDE, de beroepsvereniging voor toezichthouders, inspecteurs en evaluatoren. De Vries gaat onderwijs geven en onderzoek doen op het brede terrein van toezicht. Toezicht en toezichthouders staan de afgelopen jaren volop in de belangstelling. Terugkerende vragen daarbij zijn of de toezichthouder problemen tijdig heeft voorzien, of zijn wettelijke bevoegdheden adequaat waren, of hij voldoende onafhankelijk is en of toezichthouders voldoende inzicht kunnen geven in de manier waarop zij hun taak uitvoeren, aldus het persbericht.

De Vries is sinds november 2014 secretaris-directeur bij De Nederlandsche Bank. Ze heeft de leiding over het intern bedrijf en de bewaking van de besturing van DNB. De Vries was daarvoor sinds 2011 divisiedirecteur Toezicht expertisecentra en was verantwoordelijk voor onder andere de afdelingen markttoegang, interventie en handhaving, bestuurderstoetsingen, gedrag en cultuur- en integriteitstoezicht. Van 2009 – 2011 was zij divisiedirecteur Toezicht pensioenfondsen en beleggingsondernemingen.

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ArboNed), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie. Hoe gaan zij om met weerstand, welke keuzes maken zij in hun carrière en leven?

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Comments are closed

Photo Gallery