Finalisten Topvrouw van het Jaar bekend

Posted by on Jul 31st, 2014 and filed under LEIDERSCHAP. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

De finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2014 zijn bekend gemaakt: Sigrid van Aken, COO Novamedia en directeur Goede Doelen Loterijen, Joanne Kellermann, directielid van de Nederlandse Bank en Nienke Meijer, voorzitter van het college van bestuur van Fontys Hogescholen. Volgens de stichting achter de prijs bestaat in Nederland nog steeds een hardnekkig misverstand dat er onvoldoende vrouwelijk bestuurlijk talent beschikbaar is.

Wie zich straks topvrouw van het jaar mag noemen, wordt 25 september bekend gemaakt. Met een salaris van 380.573 euro is Joanne Kellermann in ieder geval topverdiener in de publieke sector. Dat is ruim boven de huidige norm is 228.599 euro). Ook Nienke Meijer toucheert met 201.370 euro jaarlijks meer dan de norm voor HB-bestuurders toestaat.

Opvallend dit jaar is het ontbreken van een finalist uit het reguliere bedrijfsleven. Alhoewel uitbater van goede doelenloterijen Novamedia daartoe wel kan worden gerekend. Geen toponderneemster te vinden? De Top 10 Next Women die FD Persoonlijk onlangs publiceerde bewijst het tegendeel.

Beeld: Nguyen Hung Vu, Flickr

Share

Leave a Reply

Photo Gallery