Financiële bedrijven blijven toezicht nodig hebben

Posted by on Apr 10th, 2015 and filed under GELD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

“Toezichthouder AFM is niet overtuigd van de bereidheid van de financiële sector om te willen veranderen. Er is nog altijd te veel externe druk nodig om banken, verzekeraars en adviseurs te bewegen de klant centraal te stellen en het vertrouwen van de consument te herstellen. […] De vooruitgang die wordt geboekt, komt volgens [Merel] Van Vroonhoven nog te veel tot stand ‘na grote druk’ van politiek, toezichthouder en samenleving. Waar die bemoeienis van buiten ontbreekt, is er weinig verbetering zichtbaar”, zo schrijft Het Financieele Dagblad vandaag.
NEW-5-BANKNOTE-AUTHENTICATION-DEVICES_reference - kopie Bij de presentatie van het jaarverslag 2014 zegt Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van AFM: ‘We moeten waken voor toezichtverslaving, voor een sector die alleen verandert omdat de toezichthouder het wil.’ De vraag is of zelfregulering haalbaar is gezien de voortdurende blunders van financiële bestuurders. AFM wil nu de scores van financiële instellingen apart gaan bijhouden.
2014 kent ook teleurstellingen, stelt Van Vroonhoven. “Ons rapport over de kwaliteit van de accountantscontroles door de Big 4 toont aan dat zij nog niet in staat zijn geweest de nodige verbeteringen door te voeren en de interne kwaliteitsbeheersing consequent op niveau te krijgen.”

Share

Comments are closed

Photo Gallery