Carla Smits verlaat KPN – zonder vertrekvergoeding

Posted by on Jan 3rd, 2012 and filed under BENOEMINGEN, CARRIÈRE, FOTO, TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Carla Smits verlaat KPN – zonder vertrekvergoeding

CFO Carla Smits-Nusteling van KPN (en lid van de Raad van Bestuur) heeft aangekondigd per 1 april dit jaar het bedrijf te verlaten. In een persbericht van KPN laat ze weten dat ze zich niet kan vinden in de wijze waarop het bedrijf wordt aangestuurd en besluiten worden gevormd in het bedrijf, in de zogeheten nieuwe topstructuur.

Geen vertrekvergoeding

Voorzitter Jos Streppel van de Raad van Commissarissen zegt haar vertrek te betreuren. ‘Carla heeft sinds haar aanstelling de verwachtingen waargemaakt als een gedreven en zeer kundig bestuurslid en CFO. Wij respecteren haar keuze om op een andere plek haar carrière voort te gaan zetten.’ Op verzoek van Smits zelf, krijgt ze geen vertrekvergoeding. Ze wordt ad interim opgevolgd door CEO Eric Hageman van KPN Group Belgium.

Nieuwe topstructuur

De nieuwe topstructuur waar het persbericht over rept – en waar Smits over valt – is per 1 januari operationeel geworden, zoals aangekondigd in mei afgelopen jaar. De verandering zou ervoor zorgen dat verschillende bedrijfsonderdelen directer en efficiënter kunnen worden aangestuurd. Volgens het persbericht: ‘Het zogeheten Executive Committee stuurt voortaan de operationele activiteiten van KPN aan onder eindverantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery