Gearresteerde topvrouw Toyota stapt op

Posted by on Jul 2nd, 2015 and filed under (ON)GEHOORD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Update: Na twintig dagen cel is Julie Hamp vrijgelaten door de Japanse autoriteiten. Ze zal niet worden vervolgd wegens medicijnensmokkel.

Julie HampJulie Hamp, hoofd communicatie van Toyota, stapt al weer na een maand op wegens haar arrestatie. Ze wordt verdacht van het illegaal importeren van oxycodone, een sterke pijnstiller die alleen op recept verkrijgbaar is. Alleen met toestemming van de Japanse overheid mag dit medicijn het land binnenkomen. Het Financieele Dagblad schrijft op basis van Japanse bronnen dat het medicijn was verstopt in een postpakketje waarop ‘kettingen’ stond vermeld.

De Japanse autoproducent heeft moeite om vrouwen aan te trekken en te behouden. Hamp (55) zou hier verandering in brengen. “Met 11,4% in 2012 loopt het [bedrijf] ver achter op landen als Singapore en de VS waar respectievelijk 34% en 43% van de managementfuncties door een vrouw ingevuld wordt”, aldus het FD.

Eerder was Hamp werkzaam als directeur communicatie bij General Motors.

Share

Comments are closed

Photo Gallery