Hester Duursema is nieuwe directeur Binnenvaart Logistiek Nederland

Posted by on Nov 1st, 2013 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Hester Duursema is nieuwe directeur Binnenvaart Logistiek Nederland

Binnenvaart Logistiek Nederland heeft Hester Duursema benoemd tot algemeen directeur. BLN is de nieuwe brancheorganisatie voor de binnenvaart. Duursema is nauw betrokken geweest bij de eenwording van de binnenvaartbranche. De binnenvaartsector moet en kan beter op de kaart, vindt ze. “Het zijn weliswaar moeilijke tijden, maar juist nu moet de sector zich verenigen en dat zie ik als mijn belangrijkste taak”, aldus Duursema.

Duursema schreef een proefschrift over strategisch leiderschap. Haar visie op leiderschap is één van verbinding. We kunnen ons blind staren op waar we van elkaar verschillen, maar daarmee doen we onszelf tekort. Door het gezamenlijke belang na te streven kunnen we over onderlinge verschillen heen stappen, zonder daarmee tekort te doen aan het belang van diversiteit en de realiteit van mogelijke tegenstrijdige belangen.

Duursema over haar loopbaan: “Met een aantal jaren buitenland, een Bachelor of Science, een jaar antropologie aan Cambridge University, een Master Internationale Economie en een PhD in strategisch leiderschap (koppeling strategische uitdagingen en menselijk kapitaal) in mijn rugzak, begeleidde ik organisaties bij het (her)formuleren van strategie en strategische heroriëntatie. Mijn specialisme is leiderschapsontwikkeling. In-company, in de collegezalen en in de vorm van trainingen. Ik sla graag bruggen tussen de theoretische (academische) wereld en de wereld van de praktijk.” (bron: Rebel)

Share

Comments are closed

Photo Gallery