Het Nieuwe Vakantie-Werken…?

Posted by on Jun 23rd, 2011 and filed under Column, OPINIE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Door Petra Sevinga, trainer en adviseur leiderschap en organisatie-ontwikkeling bij Schouten & Nelissen

We zijn overal bereikbaar. Vorige week had ik de vrouw van een collega aan de lijn die me vertelde dat haar man broodjes aan het halen was. Wat verbaasd over deze mededeling op een dinsdagochtend om half tien uur, wist ik nog uit te brengen: ‘kan Frank me dan straks even terugbellen?’ Waarop zijn vrouw een tikkeltje geïrriteerd reageerde: ‘ja nou, dat weet ik niet. We wilden wel meteen naar de Mont Ventoux.’

'Je kunt tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Maar dan moet je ook in staat zijn om tijd- en plaatsonafhankelijk niet te werken'

Op vakantie dus, was me even ontschoten. Een voicemail met ‘ik ben op vakantie’ was toch eigenlijk veel effectiever (en goedkoper) geweest. Zeker omdat mijn aardige collega ook nog eens terugbelde, mijn vraag aanhoorde en constateerde dat het nu geen handig moment was om een en ander uit te zoeken. Zucht!

Twee zomers geleden schreef ik samen met Rob Bos een boekje: de kleine reisgids voor managers. We suggereerden dat je dit boekje als manager rustig kon lezen omdat het niet opviel. Het leek op een reisgidsje, maar was eigenlijk een doodserieus managementboek met een knipoog naar al die managers die zich door een vakantie heen managen. Zich maar niet los kunnen rukken van het knipperende lichtje van de blackberry en steeds op zoek zijn naar het moment waarop de partner met de kids op pad is, om dan een medewerker te kunnen instrueren hoe het werk nou echt gedaan moet worden. Het grapje werd niet door iedereen begrepen. Ik werd serieus bedankt voor de vondst.

Met de komst van het nieuwe werken betalen we ook een prijs. Je kunt tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Maar dan moet je ook in staat zijn om tijd- en plaatsonafhankelijk niet te werken. Aangezien de meeste vrouwen al meer dan vijftig procent in het huishouden bijdragen, mogen we hopen dat vrouwelijke managers keien zijn in delegeren en hopeloos ouderwets zijn op vakanties.

Het nieuwe vakantie-werken? gsm’s voor noodgevallen en de laptop voor dvd’s:  that’s it!  En mocht pa of ma zich niet aan de spelregels houden, dan gun ik alle kinderen van Nederland het recht om een eierwekker in te stellen. Schijnt te werken!

Petra Sevinga is senior trainer en adviseur leiderschap en organisatie-ontwikkeling bij Schouten & Nelissen. Ze schreef samen met Rob Bos de Kleine resigids voor managers (Thema, 2009). Het grote boek over coachend leidinggeven (met Joost Crasborn) is net uit.

 

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery