Hoe te voorspellen of je later rijk wordt

Posted by on Dec 28th, 2011 and filed under RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

moKnap? Blond? Lang? Slim? Goed opgeleid? Maar niet met te hoge cijfers? En jong een huis gekocht? Het voorspelt allemaal of je later kans maakt rijk te worden. Dit zijn de vijftien indicatoren volgens the Daily Beast:

1. Knappe mensen verdienen meer dan de minder knappe collega’s. Zo krijgen de als mooi beschouwde mannen negen procent meer salaris dan hun lelijkere broeders. Mooie vrouwen verdienen vier procent meer dan de minder mooie dames.

2. Hoewel slimmere mensen meer betaald krijgen, zijn ze uiteindelijk niet rijker af dan de mensen met een gemiddeld lager IQ. Intelligente mensen zijn niet noodzakelijk slimmer met geld.

3. Die gevechten op het schoolplein zijn er niet voor niets. Want nu is bewezen dat de kinderen die populair waren op de middelbare school – dus veel  vrienden hadden – later tien procent meer verdienen dan hun minder populaire klasgenoten.

4. Deze geldt voor de Verenigde Staten: wie van zekere universiteiten afkomt (zoals Princeton of Harvard) verdient meer dan een afgestudeerde aan de Texaanse Universiteit. Dat kan zeker honderd procent schelen, ofwel 123.000 dollar per jaar versus 47.000 dollar per jaar.

5. Lange mensen hebben een hoger salaris. Het is zelfs zo dat vrouwen voor elke 7,6 cm dat ze gemiddeld langer zijn, ze vijf tot acht procent meer verdienen. Voor mannen schelen die 7,6 cm zo’n vier tot tien procent.

6. Trouwen en getrouwd blijven maakt geldelijk ook gelukkiger. Het inkomen van gescheiden stellen daalt op den duur tot zelfs 77 procent ten opzichte van ongescheiden stellen.

7. Drink een borrel en verdien meer. Geheelonthouders verdienen namelijk aanzienlijk minder dan zij die af en toe wel een borrel nuttigen. Vooral bij mannen is het verschil groot: 21 procent. Vrouwen die van een borrel houden, verdienen gemiddeld acht procent meer dan de spa-drinkers. Het gaat dan vooral om de reden van drinken. Volgens onderzoekers zouden niet-drinkers conservatiever zijn en minder sociaal. En dat levert geen geld op.

8. Je hoeft het niet per se goed te doen op school, maar kies wel de juiste opleiding. Wie met lage cijfers afstudeert in het vak engineering verdient vier keer zo veel als een afgestudeerde in de softere sector zoals geschiedenis of pedagogiek.

9. Ook dit punt geldt voor de VS, want daar geldt dat mensen met obesitas minder kans hebben om rijk te worden. Dat ligt aan het Amerikaanse zorgsysteem, waar burgers zelf voor hogere kosten opdraaien als ze lijden aan een slechte gezondheid.

10. Russische voorouders brengen geluk. Bijna eenvijfde van de Amerikanen met Russische wortels zijn minimaal miljonair.

11. Vastgoed is vast goed. Wie al op jonge leeftijd een huis bezit, heeft op latere leeftijd meer kans rijk te worden. Maar dat ligt aan de grotere inventiviteit en de grotere drang tot zekerheid die deze jonge huizenbezitters zouden hebben.

12. Blonde vrouwen verdienen zeven procent meer dan vrouwen met een andere kleur haar. Ook trouwen blonde vrouwen met rijkere mannen. Blondines zouden namelijk aantrekkelijker zijn en dat is in hun voordeel, ook wat harde cash betreft.

13. Niet-rokers hebben netto vijftig procent meer dan rokers, en zelfs vier keer meer dan zeer stevige rokers. Bij de laatste twee gaat het geld in as op. Letterlijk.

14. Wie rijke ouders heeft, maakt grote kans vanzelfsprekend in die kringen te blijven hangen. Meer dan één derde in ieder geval.

15. Studeer en leer, want mensen met een diploma van een hoger onderwijs hebben een grotere kans rijk en succesvol te worden dan zij die geen papiertje hebben. Wie arm geboren is en geen diploma’s behaalt, heeft maar vijf procent kans op een succesvol (lees: rijk) leven.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share
Share

Leave a Reply

Photo Gallery