Jacqueline Smit stapt op als directeur van de 538Groep

Posted by on Mar 18th, 2015 and filed under FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Jacqueline Smit stapt op als directeur van de 538Groep

Na nog geen twee jaar stapt Jacqueline Smit op als directeur van de 538Groep. Ze wordt per 1 juni vervangen door Menno Koningsberger. Het bedrijf omvat radiozenders Radio 538 en SLAM!FM en is verder actief met TV, evenementen en online.

Over de achtergrond van het vertrek van Jacqueline Smit wordt volop gespeculeerd. Smit behaalde met Radio 538 zeer goede resultaten voor wat betreft het marktaandeel in luistercijfers, schrijft Nederlands MediaNieuws.

In gesprek met markt
Bij haar aantreden vertelde ze haar doelen aan Emerce:
“De onderliggende drijfveer van Smit is overigens niet het maken van radio of het vinden van andere verdienmodellen, maar een mentaliteitsverandering teweegbrengen. Zoals ze in haar tijd als directeur van de consumentendivisie bij Microsoft nauw betrokken was bij het doorvoeren van het nieuwe werken binnen het technologiebedrijf, zo wil ze bij de 538Groep het luisterend vermogen van het bedrijf ontwikkelen. ‘We moeten als organisatie in gesprek gaan met de markt. Dat is waar heel veel merken het op dit moment moeilijk mee hebben.’

Korte termijn overschat
Over de transitie van het radiobedrijf naar de digitale wereld zei ze in een interview met Adformatie:
“Het digitale gedrag is er wel, maar het verdienmodel nog niet. Dus je moet een overlevingsmechanisme creëren: als je gezond bent aan de “spotkant” – en dat zijn we – dan kunnen we blijven investeren in digitaal. Zo zorgen we dat we klaar zijn als het “tipping point” er is. Wanneer dat is? Moeilijk te zeggen. Bij Microsoft heb ik geleerd dat de korte termijn wordt overschat en de lange termijn onderschat.”

Beeld: Alan Levine @Flickr

Share

Comments are closed

Photo Gallery