Jannine van den Berg, bestuurslid Nationale politie

Posted by on Jun 6th, 2011 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Jannine van den Berg, bestuurslid Nationale politie

Jannine van den Berg, Ruud Bik en Leon Kuijs gaan de nationale politie leiden die volgend jaar wordt opgericht. De drie zijn nu nog actief als respectievelijk korpschef van Kennemerland, hoofd van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en voorzitter van de Raad van Korpschefs. De nationale politie voegt de huidige 25 regionale korpsen en het KLPD samen.

Volgens NRC Handelsblad had kwartiermaker Gerard Bouman alleen mannen op zijn lijstje kandidaatbestuurders staan. Vanuit het ministerie Veiligheid en Justitie kwam de order om ook geschikte vrouwen te zoeken.

Van den Burg was eerder directeur Opsporing en Informatie bij de politieregio Haaglanden. Zij vervulde diverse functies bij de regiopolitie Utrecht.

In het tijdschrift Blauw (nr 6, 2010) vertelde Van den Berg over haar aanstelling tot eerste (niet zij-instromende) vrouwelijke korpschef van Nederland. De sollicitatieprocedure voor de functie van korpschef Kennemerland was indertijd alleen opengesteld voor vrouwen.

“Ik heb aangegeven in mijn sollicitatiebrief dat ik me realiseerde dat het een voordeel is dat ik een vrouw ben. Net zoals het soms een nadeel kan zijn, maar dat ik er vanuit ging dat ik zou worden beoordeeld op mijn kwaliteiten en ervaring. En ik denk ook dat ze me niet hadden aangenomen als ik het niet in huis had. Daar lopen ze veel te veel risico voor.”

Lees hier meer.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery