Kinderopvang: minder werken of meer?

Posted by on Nov 24th, 2011 and filed under GELD, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Over de inperking van de overheidsbijdrage aan kinderopvang bestaat veel onrust. Vooral moeders zouden en masse terugtreden van de arbeidsmarkt. De vraag is of dit ook gebeurt en in welke mate.

Andrew Mason maakte deze compilatie.

Volgens een recente enquête van FNV onder duizend ouders (waarvan zeventig procent moeders) zouden ouders op zoek gaan naar alternatieven als de prijs van de opvang van hun kinderen wordt verhoogd. Veertig procent overweegt om minder te gaan werken en vijftien procent denkt er over te stoppen met werken.

Het zijn vooral moeders die minder zouden gaan werken. Zestig procent van de ouders zou minder opvanguren afnemen. Ze overwegen de formele opvang (deels) in te ruilen voor opvang door familie of kennissen.

Het gaat om overwegingen en niet – zoals in het samenvatting van de enquête staat – om reeds genomen besluiten. Veel ouders wachten de werkelijke gevolgen van het beleid eerst af.

Toenemende arbeidsparticipatie

Eerdere verhogingen hebben niet geleid tot minder arbeidsparticipatie onder vrouwen. De trend over de jaren getuigt juist van toenemende arbeidsparticipatie.

Bijna zeventig procent van de respondenten in de FNV-enquête geeft aan dat zij in 2011 per maand meer zijn gaan betalen voor kinderopvang. Twaalf procent is niet meer gaan betalen. De verhoging van de kosten heeft echter dit jaar niet geleid tot afname van het aantal uren kinderopvang door ouders. “Zeventig procent geeft aan dat zij hetzelfde aantal uren afnemen. En een gelijk aantal ouders heeft zowel minder als meer uren afgenomen”, zo valt te lezen in de uitkomst van de enquête.

Over de gevolgen van een hogere prijs voor de opvang van kinderen zijn de laatste maanden uiteenlopende berichten verschenen. Het zou vrouwelijke ondernemers hinderen en de bevolkingsgroei. Hier en hier staat meer informatie over de wijzigingen.

Beeld: Andrew Mason, Flickr

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery