Langer leven maakt verzekeren duurder

Posted by on Jun 12th, 2013 and filed under GELD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vrouwen van 50 jaar die nu een overlijdensverzekering afsluiten, betalen gemiddeld 20 procent meer dan een jaar geleden. Voor mannen van 45 jaar werd de verzekering tot 21 procent goedkoper. In de afgelopen 10 jaar zijn alle premies voor deze verzekeringen sterk gedaald. Dit schrijft de Consumentenbond naar aanleiding van onderzoek.

De premies voor mannen en vrouwen zijn sinds december 2012 verplicht gelijk. Voor die tijd hielden verzekeraars rekening met de hogere levensverwachting voor vrouwen ten opzichte van mannen, maar dat werd verboden door het Europese Hof van Justitie. Het viel te verwachten dat verzekeringen voor mannen goedkoper zijn, en voor vrouwen duurder. Verrassend zijn de verschillen tussen leeftijden. Vrouwen van 35 jaar betalen gemiddeld 4 procent meer premie dan in april 2012, vrouwen van 50 jaar gemiddeld 20 procent meer. Voor mannen van 25 tot 45 jaar daalde de gemiddelde premie met ongeveer 15 procent, voor mannen van 50 jaar met 12 procent.

Beeld: Kim Scarborough, Flickr.com

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery