Leiderschap hoort bij mannelijk stereotype (voorlopig nog)

Posted by on Jul 14th, 2011 and filed under LEIDERSCHAP. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leiderschap wordt nog altijd als een mannelijke rol gezien. Vrouwen die zich opstellen als leider, vallen uit de toon omdat ze niet voldoen aan het vrouwelijke stereotype. Dit blijkt uit een overzichtstudie van Northwestern University op basis van onderzoeken uit de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Volgens het stereotype zouden vrouwen ook minder geschikt zijn voor leiderschap. Assertiviteit en ambitie worden immers gezien als benodigde eigenschappen van een leider en die behoren tot het mannelijke stereotype. Mannen hebben daarom makkelijker toegang tot leiderschapsrollen dan vrouwen.

De onderzoekers stellen dat de scherpe kantjes van het stereotype mannelijke beeld van leiderschap er af gaan. Maar ze constateren ook dat het beeld in stand zal blijven. Leiderschap heeft meer androgyne trekjes gekregen, vooral in het onderwijs en bij lager management, maar de rol zal mannelijk blijven zo lang er stereotypen van mannelijkheid en vrouwelijkheid bestaan.

Beeld: varnent, Flickr

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery