Luie vrouwen pakken hun kansen niet

Posted by on Feb 6th, 2011 and filed under BOEKEN, MEDIA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Bascha MikaIn haar nieuwe boek, De lafheid van vrouwen (Die Feigheit der Frauen), stelt de Duitse journalist Bascha Mika dat vrouwen laf, gemakzuchtig zijn als het gaat om hun loopbaan. Ze zouden aan zelfbedrog doen en vasthouden aan oude rolpatronen. Ondanks jaren van gelijke rechten, zijn ze volgens haar te lui om werkelijk hun kansen te pakken. Mika is jarenlang chef geweest van Die Tageszeitung.

Het boek heeft een bom gelegd onder de discussie over het wel of niet invoeren van wettelijke vrouwenquota in Duitsland.

Er is nu ook openlijke onenigheid tussen twee vrouwelijke CDU-ministers in het kabinet van Angela Merkel.

Kristina Schroeder (minister van familiezaken) is zwanger – een primeur in de Duitse politiek – en is vòòr. Ursula von der Leyen, minister van arbeid, is moeder van zeven en is tegen een quotum. Overigens bestaat de regering Merkel  voor een derde uit vrouwen, de scheefgroei zit ‘m vooral in het bedrijfsleven.

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery