Maaike Kroon (29) jongste vrouwelijke hoogleraar van Nederland

Posted by on Jan 10th, 2011 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Maaike Kroon (29) jongste vrouwelijke hoogleraar van Nederland

Maaike Kroon (29) is benoemd tot hoogleraar scheidingstechnologie aan de faculteit Scheikundige Technologie van de TU Eindhoven. Daarmee is zij de jongste vrouwelijke hoogleraar van Nederland.

In het persbericht over haar benoeming lezen we dat alles wat Kroon aanraakt verandert in (academisch) goud:

“Kroon startte in 1999 haar studie chemische technologie aan de TU Delft. In 2004 behaalde zij cum laude haar ingenieursdiploma en in 2005 rondde zij het TUD honor’s track programma af, eveneens cum laude. Voor haar studieresultaten en haar afstudeerproject heeft zij een groot aantal prijzen gekregen, waaronder de CIVI-prijs van de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen voor de beste propedeuse in chemie en chemische technologie in Nederland in 2000, de prijs van de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TUD) voor het meest innovatieve afstudeerproject (2005), de Unilever Research Prijs (2005), de prijs voor de beste afstudeerder aan de TU Delft in de periode 2004-2005, en de prijs van het Bataafsch Genootschap der Proefondervindelijke Wijsbegeerte als beste afstudeerder aan de TU Delft in de periode 2004-2006.”

“Reeds in 2006 promoveerde Maaike Kroon cum laude aan de TU Delft (promotoren: prof. dr. G.J. Witkamp & prof. dr. ir. C.J. Peters) op het proefschrift ‘Combined reactions and separations using ionic liquids and carbon dioxide’. Voor haar promotieonderzoek werd zij onderscheiden met de DSM Science & Technology Award voor het beste proefschrift in de periode 2006-2007 en met de KNCV-prijs voor het beste proefschrift in de periode 2006-2008.”

Share

Leave a Reply

Photo Gallery