Maak een eind aan beloningsverschillen

Posted by on Mar 8th, 2012 and filed under POLITIEK, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Krijgt u 17 procent minder dan u verdient? Vrouwen in Europa ondervinden dit dagelijks en worden geconfronteerd met aanhoudende ongelijkheid en discriminatie op de arbeidsmarkt. De Europese Commissie start een nieuwe campagne om hier een eind aan te maken.

Uit Europees onderzoek blijkt dat Nederland een relatief groot verschil kent tussen de beloning van mannen en vrouwen. Dit is deels te verklaren door de populariteit van deeltijdwerk onder vrouwen. Afgezien van het minder aantal uren, ligt het uurloon van deeltijdwerk vaak lager dan dat van voltijdsbanen. In het bedrijfsleven leidt dit tot een verschil tot wel 50 procent op jaarbasis.
Opmerkelijk is dat het beloningsverschil nog groter is als de publieke sector in de cijfers van de EU wordt meegenomen, dit geldt in het bijzonder voor onder meer Nederland, Finland en Hongarije.
Het kleinste verschil tussen mannen en vrouwen op dit vlak werd in Polen en Italië geconstateerd.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery