Mannen bepalen het nieuwe beleid EZ

Posted by on Jun 8th, 2011 and filed under POLITIEK, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Maxime Verhagen,minister van Economische zaken, Landbouw en Innovatie, maakte in maart dit jaar bekend wie tot zijn dreamteam van bestuurlijke en bedrijfseconomische kopstukken behoren.

In juni zullen de tien leden hun eerste bevindingen presenteren. De Nederlandse economie moet worden versterkt met een nieuw bedrijfslevenbeleid, dat gericht is op tien belangrijke sectoren van onze economie.

Dat het team van Verhagen uit louter mannen bestaat ontstemt Sybilla Dekker, voorzitter van Stichting Talent naar de top. Zij presenteert een eigen dreamteam met louter vrouwen, maar betoogt in het begeleidende persbericht ook dat het team beter voor de helft uit vrouwen en de helft uit mannen zou bestaan.

Of deze strikt mechanische verdeling van posten de juiste mens op de juiste plek oplevert, is natuurlijk de vraag. Want je zult maar bij de selectie krijgen: oh jee, we hebben nog een vrouw (of man) nodig. Maar de tijd dat iedereen over de schaduw van zijn of haar eigen sekse springt, is nog niet daar. En zo’n initiatief zet weer een mooi aantal vrouwelijke rolmodellen in de schijnwerpers (met allemaal maatje 36, volgens de illustrator).

Beeld: Talent naar de top

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery