Mannenberoepen zijn véél moeilijker…

Posted by on Jan 14th, 2014 and filed under CARRIÈRE, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Beroepen waarin vooral mannen werken, worden als moeilijker en veeleisender beoordeeld door vrouwen en mannen, blijkt uit een Amerikaanse studie. Vergeleken met een soortgelijke studie twintig jaar geleden, is er wel iets verbeterd in de wijze waarop mannen en vrouwen naar sekse en werk kijken. Hun waardeoordeel wat betreft prestige en beloning pakt tegenwoordig minder negatief uit voor vrouwelijke beroepsbeoefenaren. Maar nog steeds zijn er opmerkelijke verschillen op de werkvloer.

Vrouwelijke baas

Beroepen waarin veel mannen werken, moeten wel moeilijker zijn en meer opleiding eisen, zo vinden respondenten.

Niemand heeft tegenwoordig nog moeite met een vrouw in een topfunctie. Niemand, behalve haar secretaresse, schrijft bijvoorbeeld de populair-wetenschappelijke website FAQT.nl.
“Vrouwen werken liever voor een mannelijke dan een vrouwelijke baas, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Een professor van de rechtenfaculteit van het Illinois Institute of Technology (VS) vroeg meer dan 140 juridisch secretaresses van grote advocatenkantoren (vrijwel allemaal vrouwen) naar hun voorkeuren voor een mannelijke of vrouwelijke baas. De conclusies zijn opvallend: de meeste vrouwen werken het liefst voor een man.”
Volgens ander onderzoek hebben ze daar gelijk in. Mannen zijn beter af met een vrouwelijke baas dan vrouwen, aldus de uitkomst van een psychologische studie aan de universiteit van Cincinnati. Mannelijke ondergeschikten ontvangen meer steun en coaching van hun vrouwelijke leidinggevende. Ook krijgen ze meer promotiekansen. Vooral in een werkomgeving met veel mannen, hoeven medewerksters op weinig steun te rekenen als een vrouw de leiding heeft – eerder op tegenwerking.

Dramatische verandering

Vrouwen trekken naar beroepen met veel vrouwen, mannen trekken naar beroepen waarin veel mannen werken.

Onderzoeker David Maume verklaart dat er nog veel misvattingen bestaan over leiderschap, mannen en vrouwen. “In de populaire media en in veel studies staat dat vrouwen betere leiders zijn dan mannen omdat zij meer steun geven, verantwoordelijkheden makkelijker delen en de carrières van ondergeschikten zouden stimuleren, vooral die van vrouwen. Uit deze studie blijkt dat juist mannen veel meer steun genieten van vrouwelijke bazen en daardoor ook optimistischer zijn over hun promotiekansen.”
Vrouwelijke managers dragen dus weinig of niets bij de carrièrekansen van vrouwen. Maume: “Wie verwacht dat de komst van vrouwelijke leidinggevenden zorgt voor een dramatische veranderingen in de verhouding tussen baas en medewerker zal bedrogen uitkomen.” De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het Amerikaanse vakblad Social Science Research.

Zelfreflectie
Geldt dit allemaal ook voor Nederland? Bijna de helft van de werknemers verkiest nog altijd een mannelijke manager boven een vrouwelijke manager, blijkt uit een peiling onder ruim 1.000 respondenten door de Nationalevacaturebank.nl.
De enquête leverde nog meer opmerkelijke uitkomsten op, die mannelijke en vrouwelijke bazen zich kunnen aantrekken. Zo ligt de grootste ontevredenheid aan gebrek aan begeleiding (41 procent). Meer dan een op vijf werknemers ergert zich juist aan de bemoeizucht van zijn of haar manager (22 procent) – en dat blijkt vooral een vrouwelijk trekje te zijn. Verder doen managers volgens de ondervraagden te weinig aan zelfreflectie wat betreft het eigen functioneren.
De reden waarom 43 procent van de medewerkers liever een mannelijke baas hebben ligt ‘m vooral in minder emotionaliteit en betere beslisvaardigheid van mannen. De ondervraagden gaven ook aan dat de onafhankelijke opstelling en risicobereidheid van mannelijke managers worden gewaardeerd.

Meer emoties
Een op drie vrouwen werkt liever voor een man dan een vrouw. Een op tien mannen zegt liever een vrouwelijke baas te hebben. In totaal spreekt slechts 15 procent zich uit voor een vrouwelijke manager.
Vrouwen zouden begripvoller zijn (18 procent), beter luisteren (13 procent) en meer betrokkenheid tonen (11 procent) dan een man. 15 procent vindt dat vrouwen beter zijn met mensen en dat het prettig is dat vrouwen meer emoties tonen.
Uit eerdere berichten op CEOme.nl blijkt dat vooral perceptie en vooroordelen mannelijke en vrouwelijke managers dwars kunnen zitten (en kunnen helpen). Een neutrale blik kunnen managers in ieder geval niet van hun medewerkers verwachten. Wel kunnen ze hier iets van leren en wellicht zich aanpassen aan de behoeften van de mensen die ze aansturen.

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery