Vrouwen in de top: hogere bedrijfswinsten

Posted by on Mar 10th, 2011 and filed under RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Als de top van een bedrijf voor vijftig tot zestig procent uit vrouwen bestaat, boekt het bedrijf meer omzet en meer winst. Dit blijkt uit vandaag gepresenteerd onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Op het moment bestaat de top van het bedrijfsleven nog maar voor tien procent uit vrouwelijke bestuurders.

Reden dat bedrijven met een evenwichtigere vrouw-manverdeling het beter doen, is dat vrouwen en mannen elkaar scherper houden dan als ze alleen onder hun eigen sekse verkeren. Een bedrijf met meer dan zestig procent vrouwen op bestuurdersstoelen doet het dan ook weer slechter dan de fifty-fifty (of fourty-sixty) formule.

Een van de onderzoekers is Mirjam van Praag, SER-lid en hoogleraar ondernemerschap en organisatie en wetenschappelijk directeur van het Amsterdam Center for Entrepeneurship van de UvA. Van Praag is overigens niet voor een quotum, wel voor een streefcijfer op termijn.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery