Mentors nodig! Wie niet vraagt, wie niet wint

Posted by on Nov 10th, 2011 and filed under NETWERKEN. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Cherie Blair ziet graag dat vrouwen en mannen elkaar helpen: "There are many men, who support women. Time to stand by those men!"

Cherie Blair, jurist en ‘vrouw van’, deed dinsdagmiddag een oproep aan mannen en vrouwen om zich aan te melden bij haar internationale mentorinitiatief. Dit deed zij op het congres van Talent naar de Top.

Haar Charie Blair Foundation for Women koppelt ervaren ondernemers en professionals met vrouwelijke starters, met name in ontwikkelingslanden.

Tijdens haar toespraak op het congres van Talent naar de top vertelde ze over de positieve resultaten tot nu toe en het belang van mentoren.

‘There is a special place in hell for women who don’t help other women’, grapte ze vrij naar Madeleine Allbright, de eerste vrouwelijke secretary of state van de Verenigde Staten.

In samenwerking met onder andere Google is er een netwerk opgezet van mentoren en onderneemsters die via internet contact met elkaar hebben en elkaar helpen met business plannen en bedrijfsvoering.
Meer informatie op Mentoring Women in Business, daar zijn ook praktijkvoorbeelden te zien van ‘koppels’ van mentoren en mentees.

Een kwestie van vragen
Meer dan de helft van de jonge vrouwen (in de VS) zegt een vrouwelijke mentor te hebben (gehad). Van de oudere vrouwen iets meer dan een derde. Terwijl 82 procent overtuigd zegt te zijn van het belang van het hebben van een mentor. Dit blijkt uit een peiling onder duizend vrouwen door LinkedIn.

Vrouwen zien een mentor als iemand die advies geeft over het werk en de ontwikkelingen in de markt/het beroep. Ze geeft ook goede referenties en carrièreadvies.

De reden waarom veel vrouwen nog geen mentor zeggen te hebben of zelf geen mentor te zijn, is dat ze elkaar niet vragen. In de peiling zeiden ‘mentorloze’ vrouwen niet de juiste persoon te kennen voor die rol. De vrouwen die mentor zouden kunnen zijn, blijken op hun beurt af te wachten tot iemand op ze afstapt. Zonde van de tijd concludeert LinkedIn.

Lees hier meer over netwerken en tips.

Beeld: John Swannell

Beeld: © Gabriel Blaj | Dreamstime.comFollow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery