Ministerschap geen combinatie met gezin

Posted by on Mar 12th, 2010 and filed under BALANS, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

UPDATE: Ook Wouter Bos vertrekt uit de politiek. In navolging van collega Eurlings wil ook Bos (PvdA) meer tijd besteden aan zijn gezin. Hij zegt daartoe al besloten te hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen.

In Nieuwspoort zei hij vandaag: “Als ik nu door zou gaan als lijsttrekker, zie ik mijn eigen kinderen niet opgroeien en dat is het me niet waard. Ik heb als vader van drie hele jonge kinderen mijn verantwoordelijkheden. Ik heb de afgelopen jaren op dit gebied veel moeten inleveren.”

Gisteren kondigde Camiel Eurlings (CDA) zijn vertrek aan omdat hij een politieke functie niet vindt te combineren met een gezin.

Camiel Eurlings: "Privé gaat voor"

Camiel Eurlings: "Privéleven gaat voor"

De 36-jarige Eurlings vertelde dat hij als minister te lange dagen maakt voor een beetje privéleven met zijn Hongaarse vriendin, vrienden en familie. Een gezin starten als minister of fractievoorzitter ziet hij niet zitten. Daar gaat na zijn vertrek aan werken.

Een paar jaar eerder, tijdens Balkenende II, kozen twee vrouwelijke staatssecretarissen er juist voor om tijdens hun politieke bewind een gezin te starten. Staatssecretaris Karien van Gennip (Economische zaken en eveneens CDA’er) zette twee kinderen op de wereld. Melanie Schultz (VVD) raakte twee keer zwanger toen ze staatsscretaris van Verkeer en Waterstaat was. Femke Halsema voldroeg de zwangerschap van een tweeling als fractievoorzitter van GroenLinks.

Is Eurlings de nieuwe held van downshiftende vaders (in spe)? PvdA-leider Wouter Bos was ooit de held van werkende moeders toen hij na de geboorte van zijn dochter aankondigde een dag minder te gaan werken. Wat zou daar tijdens de financiële en politieke crisis van terecht zijn gekomen?

Schultz is tegenwoordig directeur bij Eureko Achmea. Van Gennip werkt bij ING.

Beeld: Think EV

Share

Leave a Reply

Photo Gallery