Moeders is personal shopper voor manlief

Posted by on Jun 7th, 2011 and filed under Column. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Door Mirjam van Immerzeel

Meer dan helft van de kleding in de gemiddelde mannenkast is door zijn vrouw of vriendin gekocht. Vrouwen besteden gemiddeld 2 uur per maand aan winkelen voor hun partner. Dat is 24 uur per jaar en 50 dagen van hun leven – gerekend tussen hun 25ste en 75ste dan. Dit blijkt uit een peiling onder 2.000 volwassenen tussen de 18 en 50 jaar in opdracht van een Britse modeketen.

Vrouwen hebben het er kennelijk maar druk mee. En hun mannen vinden het wel best; scheelt weer tijd en moeite en moeders doet het toch. Want vrouwen spenderen sowieso veel meer tijd aan shoppen dan mannen. Wat een verloren tijd. Ik wil ook voorlopig van geen vrouw (en man) meer horen dat ze (hij) het zo druk, druk, druk heeft.
Geen haar op mijn hoofd peinst er over om de garderobekast van mijn partner te vullen. Zich kleden doet hij natuurlijk als zelfstandige volwassene zelf. Ik kan mijn tijd wel beter gebruiken dan als personal shopper op te treden, of het moet om een bijzonder kadootje gaan. Maar twee uur per maand? Kom op zeg.

Laatst hoorde ik van een Nederlandse topvrouw dat zij slechts twee keer per jaar kleding koopt – ze zei niet ‘winkelen’. Ze gaat dan naar drie vaste adressen in Düsseldorf en koopt in één keer al haar kleding voor het nieuwe seizoen. Mocht ze een basic rok missen dan vraagt ze een naaister in de buurt om haar favoriete, altijd goed zittende patroon in meerdere kleuren te maken.
Het lijkt mij wel wat: kleding kopen zoals een kerel: een enkele keer, in één keer goed inslaan. Of zoals mijn partner wel eens zegt voor een winkel: de missie is als volgt: ik ga naar binnen om de gijzelaars (kleding) te bevrijden en er direct weer uit. Klaar. Nog beter: online winkelen, scheelt ook tijd.

Beeld: Anne van Gelder

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery