Moeten vrouwen meer ‘ballen’ tonen?

Posted by on Aug 18th, 2011 and filed under OPINIE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Door Caroline van der Beek

Overschatten mannen zichzelf? En onderschatten vrouwen zichzelf waardoor ze vaker blijven solliciteren naar functies binnen hun huidige functieniveau? Als headhunter voor vrouwen zou ik de antwoorden op die vragen moeten weten. Daarom nam ik onlangs de proef op de som.

Headhunter Caroline van der Beek van High Potential Women

Een gerenommeerde vacaturesite benaderde mij en ondanks dat ik normaliter alleen via een eigen netwerk kandidates zoek, wilde ik dit wel eens proberen. Volgens de vacaturesite zouden er waarschijnlijk ook een paar mannen reageren. Prima! We zien het wel.

Groeien in functie
Binnen één dag had ik negen profielen binnen. Eén dame en acht heren. Ik begin bij de vrouw. Niet slecht, sluit best goed aan bij het gezochte profiel. Vervolgens scan ik de mannelijke profielen. Twee CV’s van kandidaten woonachtig in Azië en Noord-Afrika? Ik heb er toch duidelijk bij gezet dat het werkgebied Nederland is? En dan, een CV van een militair. Voor een sales-functie? Vervolgens de kandidaten die de nul in tien jaar werkervaring in een vacature over het hoofd zien en één jaar ervaring voldoende vinden. Wat gebeurt hier? Was mijn tekst misschien onduidelijk?

Ik ga op onderzoek uit en tref al snel een aantal onderzoeken op dit gebied. Wat blijkt? Een vrouw solliciteert op een functie als zij ongeveer aan tachtig tot negentig procent van de eisen voldoet, uitzonderingen daar gelaten. Een vrouw is dus erg voorzichtig. Bij een man is dit ongeveer vijftig procent, omdat hij de resterende eisen ziet als ‘groeien’ in de functie. Een man toont dus meer lef tijdens een sollicitatie. Aha! Vrouwen mogen dus wel wat meer ballen tonen.

Te bescheiden
Vrouwen moeten bij hun sollicitatie meer denken vanuit hun competenties in plaats van de vacature-eisen. Waar een man zijn kennis en ervaring opschroeft en er geen moeite mee heeft om op een topfunctie te solliciteren, is een vrouw vaak bescheiden. Zij ziet beren op de weg, ondanks dat het werkniveau bij haar past. Het gevolg is dat vrouwen blijven steken in functies die zij eigenlijk met hun ogen dicht kunnen doen en te weinig doorstromen naar hogere functies. Hier ligt dus de uitdaging!

Caroline van der Beek is headhunter en oprichter van High Potential Women, dat zich vooral richt op vrouwelijke high potentials, hoger management en professionals.

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery