Mooie nieuwslezeres nekt geheugen mannelijke kijkers

Posted by on Jan 26th, 2011 and filed under MEDIA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Megyn Kelly, anchor van Fox' News in GQ. Zouden Fox-kijkers daarom zo slecht zijn geïnformeerd?

Megyn Kelly, anchor van Fox' News in GQ. Zouden Fox-kijkers daarom zo slecht zijn geïnformeerd?

Mannen hebben moeite het nieuws te onthouden als een mooie nieuwslezeres voorleest. Dit hebben wetenschappers aan de universiteit van Indiana ontdekt. Reden hiervoor zou zijn dat het mannelijke brein meer energie stopt in de verwerking van visuele prikkels dan verbale stimuli. De resultaten van hun experiment staan in het vakblad Communication Research.

Voor hun onderzoek maakte het onderzoeksteam twee nieuwsuitzendingen, beide keren met een mooie 24-jarige anchor. Een deel van de 400 proefpersonen (mannen en vrouwen) kreeg de ene uitzending te zien, met een strak sexy geklede anchor met rood gestifte lippen. Het andere deel werd getrakteerd op dezelde vrouw maar dan gekleed in loszittende, weinig flatterende kleding, met ongestifte lippen.

De mannelijke deelnemers van de eerste groep bleken in de geheugentest na de uitzending weinig te hebben onthouden van het nieuws. De tweede groep wist zich beduidend meer te herinneren. Opmerkelijk: de vrouwelijke deelnemers die naar de sexy nieuwslezers hadden gekeken, konden zich van die nieuwsuitzending beduidend meer herinneren. Al was het verschil onder vrouwen niet zo heel groot als onder mannen.

Beeld: GQ, Media-ite.com

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery