Narcisme helpt carrière en bedrijf

Posted by on Oct 1st, 2013 and filed under RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Goed nieuws voor ambitieuze managers met narcistische trekjes: narcisme is noodzakelijk en goed voor een bedrijf. Logisch, een narcist heeft immers de drive om hard te werken en naar de top te gaan en te presteren. Maar eenmaal op het pluche kan het ook tegen hem of haar gaan werken.

Echo en Narcissus door John William Waterhouse

‘Een overdosis kan destructieve gevolgen hebben’, aldus Antoinette Rijsenbilt in haar proefschrift CEO Narcisme: Meting en Impact (Erasmus Universiteit). Het zit ‘m dus in de dosering.

Essentiële voorwaarde
Rijsenbilt ontwikkelde vijftien indicatoren waarmee narcisme bij topbestuurders kan worden gemeten en beveelt aan een dergelijke meting in de corporate governance code op te nemen.
Rijsenbilt onderzocht de invloed van de CEO op de interne organisatie en het bedrijfsresultaat. Een belangrijke indicator voor deze invloed is de mate van narcisme, dat wordt gekenmerkt door zucht naar macht en erkenning.

De onderzoeker stelt dat een zekere mate van narcisme een essentiële voorwaarde is voor effectief leiderschap van topbestuurders. Het werkt echter ook ‘verslavend’ volgens haar en heeft zo juist ook een destructief effect op het bedrijfsresultaat.

Grootte van eigen portret
Uit het onderzoek blijkt verder dat fraude vaker voorkomt bij CEO’s die hoog scoren op narcisme. Deze topbestuurders krijgen ook minder tegenspraak van de rest van het bestuur.

Zorgvuldig toezicht op dit persoonlijkheidskenmerk is belangrijk, vindt de promovendus. Ze raadt toezichthouders aan onmiddellijk in te grijpen als de CEO steeds meer narcisme laat zien. Rijsenbilt heeft vijftien indicatoren vastgesteld die onder meer betrekking hebben op de hoogte van de beloning, acquisitiegedrag, publiciteitszucht, de grootte van de foto van de CEO in het jaarverslag van de onderneming en privégebruik van het bedrijfsvliegtuig.

Narcisme is echter vooral een persoonlijkheidskenmerk zo blijkt uit de psychologische wetenschap, en een persoonlijkheidstype is geen variabele kwestie. Een narcist kan worden ingetoomd door gedragsregels, controle en sancties , kan terecht worden gewezen of zelfs worden geweerd uit de bestuurskamer, maar niet worden veranderd.

Beeld: John William Waterhouse

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery