Nederland competitiever dan ooit

Posted by on Sep 6th, 2011 and filed under ONDERNEMEN, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Nederland stijgt naar zevende plaats in een internationale ranglijst op basis van concurrentievermogen. De ranglijst van 142 landen wordt jaarlijks samengesteld door het World Economic Forum. Volgens Henk Volberda, wetenschappelijk directeur van het bedrijf dat gegevens over Nederland verzamelde, bewijst de zevende plaats dat Nederland langzamerhand aan het verschuiven is naar een hoogwaardige kenniseconomie.

Het sterke concurrentievermogen van onze Nederlandse economie is volgens Volberda een afspiegeling van onze reële economie en geeft ook veel vertrouwen in de toekomstige groei. “De stijging van een 8e naar een 7e positie in tijden van grote onzekerheid mag gezien worden als een uitzonderlijke prestatie.”

Zwitserland voert ranglijst aan. Het Alpenland scoort hoog met superieure kennisinstellingen, hoge investeringen in onderzoek en ontwikkeling, innovatie, samenwerking van bedrijfsleven en universiteiten, excellente infrastructuur, een betrouwbare overheid en efficiënte markten. Singapore, op de tweede plaats, heeft de meest effectieve overheid en blinkt uit met investeringen in infrastructuur en onderwijs.

Zweden staat op de derde plaats en Finland is gestegen van de zevende naar de vierde plaats. Naast uitstekend onderwijs op alle niveaus beschikken deze landen ook over zeer hoogwaardige publieke instellingen, een hoog innovatief vermogen en een grote instroom van hoogwaardige kenniswerkers. Met name Finland is koploper op het gebied van innovatie in Europa.

Beeld: Argonne National Laboratory
Follow CEO_ME on Twitter

Vrijdag 23 september komt CEO me! uit. Ondertitel: Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen. Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?

Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Reserveer hier alvast het boek. Kopers die vóór de publicatiedatum het boek bestellen, ontvangen een toepasselijk presentje.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery