Nederlanders, vanwaar dat pessimisme?

Posted by on Jun 15th, 2014 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Bijna driekwart van 4.100 mannelijke en vrouwelijke professionals in 32 landen denkt dat het aantal vrouwen in topfuncties in 2020 zal toenemen. Opvallend is dat Nederlanders niet zo optimistisch zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Accenture.

De voorspelling is natuurlijk geen nieuws te noemen. Vrouwen doen opleidingen, gaan werken en het ligt geheel in de lijn der verwachting dat vrouwen overal en op elke positie zullen doordringen. Het pessimisme van de Nederlandse ondervraagden is opmerkelijk. Een vijfde tot een kwart van de Nederlandse vrouwen werkt voltijds. Een zelfde percentage vrouwen bevolkt raden van bestuur, commissarissen en toezicht. Topposities vragen opleiding en vooral veel werkervaring en bestuurlijke ervaring. De aandacht voor diversiteit in Nederland is enorm. Het aantal initiatieven, acties, programma’s en publieke debatten is groot. Meisjes doen het beter dan ooit op school. Vanwaar dat pessimisme?

Perceptie
In totaal denkt 70 procent van de respondenten dat het aantal vrouwelijke CEO’s tot 2020 blijft groeien. 15 procent verwacht zelfs een significante toename. In Nederland blijft het percentage steken op 54 procent. Manon van Beek, directeur van Accenture in Nederland, zegt in een persbericht: “Het verbaast me eigenlijk dat in Nederland de perceptie bestaat dat vrouwen niet goed worden voorbereid op een senior rol in de organisatie. Ik zie juist alle signalen in de andere richting wijzen binnen onze eigen organisatie en in onze klantenkring. Klaarblijkelijk doen we al heel veel, maar laten we het nog onvoldoende zien.”

Echt investeren
Katinka de Korte, verantwoordelijk voor het diversiteitsbeleid bij Accenture: “Wij merken ook bij onze klanten een scherpere focus op het werven, selecteren en behouden van vrouwen. Het feit dat de discussie over leiderschapsdiversiteit al even aan de gang is, maar ook onderwerpen als de crisis, en bredere trends als vergrijzing en het toenemend aantal vrouwen dat van universiteiten komt, liggen daaraan ten grondslag. Belangrijker is echter dat zij naast focus nu ook echt investeren in vrouwen.”

Vrouwen zelf
Hoe is het ondertussen met de ambitie van de ondervraagden zelf gesteld? Uit het wereldwijde onderzoek komt een wat somber beeld naar voren. Ruim een derde van de werkende ouders (man: 36 procent; vrouw 38 procent) zou niet werken als ze het konden betalen. De helft van de mannen en bijna een kwart van de vrouwen vinden het beter als een partner thuis blijft. Kennelijk maken mensen vooral zelf keuzen op basis van hun persoonlijke prioriteiten die hun loopbaan beïnvloeden. Zou daar het Nederlandse pessimisme vandaan komen? Misschien weten jullie het.

Mirjam van Immerzeel

Share

Leave a Reply

Photo Gallery