Nieuw profiel commissaris in 8 stappen

Posted by on Feb 16th, 2011 and filed under Toezicht & Commissariaat. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

3000884198_8c2e102268Het Nederlands Kenniscentrum voor Commissarissen heeft het ideale profiel van de commissaris nieuwe stijl samengesteld.

1. Bedrijfsdoelen (zowel financieel als maatschappelijk) bepalen de bijdrage van commissarissen. Dit vraagt volgens het NKCC ‘grote sensitiviteit voor zowel binnen- als buitenwereld’.

2. De commissaris is tegelijk inspirator voor het bestuur en controleur van het bestuur. De directeur blijft eerst verantwoordelijke voor uitvoering.

3. De commissaris zoekt contact met stakeholders en treedt op als ambassadeur van het bedrijf.

4. De focus van de commissaris is gericht op de toekomst Zij of hij heeft een onafhankelijke en kritische rol als bewaker van transparantie en integriteit.

5. Nodige compententies: gevoel voor timing (van interventies) en gevoel voor belangen en maatschappelijke context. Hij of zij is niet bang aangelegd.

6. De commissaris houdt actief de vinger aan de pols door middel van jaarlijkse evaluatiegesprekken. Bewaakt benoemingen op basis van verdiensten en draagt zorg voor diversiteit in de RvC.

7. Het ene bedrijf is het andere niet, de ene commissaris is de andere dus niet.

8. Toezichthouden is een vak geworden. Het vraag teamwerk, betrokkenheid, verantwoordelijkheidsgevoel en dus een hogere beloning, aldus NKCC. Klik hier voor het volledige document.

Beeld: Hikingarttist

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery