Nieuwe geldschieter voor vrouwelijke ondernemers

Posted by on Mar 6th, 2014 and filed under ONDERNEMEN. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

In samenwerking met de Wereldbank heeft Goldman Sachs The Women Entrepreneurs Opportunity Facility opgezet, die zich exclusief richt op het financieren van midden- en kleinbedrijven die zijn opgezet door vrouwelijke ondernemers. The Goldman Sachs Foundation en Wereldbank-lid IFC nemen de financiering op zich, en willen tot 600 miljoen dollar ophalen bij additionele publieke en private co-investeerders om zo’n 100.000 vrouwen toegang te verschaffen tot dit kapitaal.

Toegang tot kapitaal blijkt nog altijd de grootste belemmering voor bedrijven van vrouwen. Ongeveer zeventig procent van door vrouwen opgezette MKB-bedrijven kan onvoldoende krediet lospeuteren, wat volgens de initiatiefnemers neerkomt op een kredietkloof van 285 miljard dollar. Uit onderzoek van Goldman Sachs (Giving credit where it is due) blijkt een positieve impact van toegang tot kapitaal voor vrouwelijke ondernemers op het inkomen per hoofd van de bevolking, met name in ontwikkelingslanden.

Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein: “Door onze ervaring met 10,000 WOMEN hebben wij uit de eerste hand mogen ervaren dat investeren in vrouwen resulteert in economische groei en nieuwe banen. Maar er kan nog veel meer gedaan worden om het potentieel van bedrijven van vrouwen te ontsluiten. […] Door de samenwerking met het IFC adresseren wij één van de grootste obstakels die de groei van bedrijven van vrouwen in de weg staan – de toegang tot kapitaal.”

10,000 WOMEN is een vijfjarig initiatief van Goldman Sachs bedoeld om lokale economieën te laten groeien door vrouwelijke ondernemers te ondersteunen op het gebied van opleiding, mentoren, netwerk en toegang tot de kapitaalmarkt.

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery