Nina Skorupska lid RvC DNV KEMA Energy & Sustainability

Posted by on Jul 20th, 2012 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Nina Skorupska lid RvC DNV KEMA Energy & Sustainability

Nina Skorupska (50) is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van energiekennisbedrijf DNV KEMA Energy & Sustainability. Skorupska bekleedt de positie van Chief Technology Officer en lid van de Raad van Bestuur van Essent.

De Britse Skorupska is scheikundige en is gepromoveerd op de mate waarin steenkool verbrand kan worden. Ze is ruim 25 jaar werkzaam in de energiesector en begon haar carrière als wetenschapper aan de Universiteit van Newcastle en bij het International Energy Agency (Coal Research). Vervolgens was ze werkzaam bij het Britse energiebedrijf National Power, waar ze diverse technische en leidinggevende posities bekleedde.

Nadat National Power gedeeltelijk opging in RWE npower, een divisie van het Duitse energiebedrijf RWE, stond Skorupska aan het hoofd van een Brits team dat energie verhandelt en werd vervolgens Director of Technology Services bij RWE npower, waar zij verantwoordelijk was voor een groot aantal disciplines, waaronder geavanceerde R&D-activiteiten op het gebied van klimaatbescherming. Tijdens die periode was ze ook lid van de adviescommissie voor de Britse regering voor het terugdringen van koolstof (ACCAT – Advisory Committee for Carbon Abatement Technologies).

In 2008 verhuisde Skorupska naar Duitsland, waar ze Director of Performance Improvement van de RWE Group werd. Sinds mei 2010 is Skorupska lid van de Raad van Bestuur en Chief Technology Officer van Essent N.V., de Nederlands-Belgische tak van de RWE Group. Ze is verantwoordelijk voor de succesvolle commerciële en duurzame levering van Essents opwekeenheden en ontwikkelingen op het terrein van nieuwe energie.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery