Nooit meer iets kwijtraken? Back-up!

Posted by on Dec 19th, 2012 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

(advertorial)

Natuurlijk is het ongelofelijk irritant als zoiets je als student gebeurt en je een opdracht opnieuw moet maken, maar nóg vervelender is het als de bestanden die je kwijt bent geraakt ook van belang waren voor het functioneren van een onderneming.

Een geregelde back-up kan veel ellende voorkomen.

Los van het schuldgevoel dat je in zo’n geval kunt hebben omdat ook anderen wellicht last hebben van het verlies van belangrijke gegevens en het feit dat je zelf tijd moet investeren om het probleem te herstellen, kan een dergelijk incident nog meer onprettige gevolgen hebben. Reputatieschade is een zeer nadelige bijwerking van slordig archiefbeheer.

Als je belangrijke bestanden kwijtraakt dan kan dat je een onbetrouwbaar of onhandig imago bezorgen, hetgeen je carrière natuurlijk niet ten goede komt. Als ondernemer komt het zeer onprofessioneel over als klanten erachter komen dat je niet secuur met belangrijke documenten bent omgesprongen.

Laat je niet verrassen

Uiteraard bestaan er altijd risico’s op dataverlies, maar die zijn wel flink te verkleinen als professional, als je maar goed oplet. De eerste stap is vanzelfsprekend om je werk regelmatig tussendoor op te slaan, zodat je niet verrast kunt worden doordat je laptop of PC plotseling uitvalt. Hiermee is uiteraard het hele probleem nog niet opgelost. Het maken van back-ups is tegenwoordig voor iedere ondernemer en carrièremaker – in feite eigenlijk voor iedereen die met computers werkt – van ongelofelijk belang.

Hoe makkelijk het is om voor goede back-ups van je bestanden te zorgen, hangt natuurlijk ook af van de positie waarin je bent. Als werknemer is het vaak voldoende om te zorgen dat je bestanden niet alleen op je eigen laptop of de server op je werk zijn opgeslagen, maar ook op een externe locatie zoals bijvoorbeeld een USB-stick.

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor een heel bedrijf en heb je vaak met veel grotere hoeveelheden data en grotere belangen te maken, waardoor je uiteraard de manier van het maken van back-ups grootschaliger en professioneler aan moet pakken. Voor iedereen geldt echter: zorg dat je er altijd bewust van bent hoe je bestanden worden opgeslagen, zodat je niet negatief verrast kan worden.

Beeld: Tacker, Flickr

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery