Onderneemster passeert banken

Posted by on Mar 28th, 2012 and filed under (ON)GEHOORD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

‘Ik voel mij belazerd door de banken’, kopt Het FD boven een mini-interview met ondernemer Joanna van Kleef-Swierczynska (verloskundigenpraktijk, kraamzorg, geboortewinkel, echobureau). Het is haar niet gelukt een bedrijfslening te krijgen van ABN AMRO, SNS, Rabobank en ING.

Op de vraag van waarom de banken haar geen lening wilden verstrekken, antwoordde Joanna van Kleef-Swierczynska:
“Dat is mij niet duidelijk. Ik werd er ontvangen door mannen in nette pakken. Ze willen allerlei papieren en rapporten zien. Aan het eind krijg je een e-mail waarin ze zeggen: kom over een jaar maar terug. Ik wil mijn lot als ondernemer niet laten afhangen van deze semi-ambtenaren.”

Om de banken te omzeilen plaatste ze een advertentie in dezelfde krant: gezocht geldschieters die 9 ton willen investeren, tegen 6 procent en een maximale looptijd van 10 jaar.

Of het haar zo lukt, haar groeiplannen uit te voeren? Wordt vervolgd.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery