Ook CEO’s struikelen over opgeleukt CV

Posted by on May 14th, 2012 and filed under LEIDERSCHAP, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Scott Thompson mag zich voormalig CEO van Yahoo noemen. Hij heeft zijn CV opgesierd met een IT-opleiding die hij niet heeft gevolgd. Deze ontdekking tastte zijn geloofwaardigheid aan en nu is hij dus opgestapt. Het is de zoveelste CEO die Yahoo afserveert. Eerder moest Carol Bartz het veld ruimen omdat ze de positie van het bedrijf niet wist te verbeteren.

Thompson probeerde nog vergeefs de schuld voor de incorrecte informatie op zijn CV af te schuiven op een headhunterkantoor.

“Ik geloof het CV wel”
Er wordt volop vertrouwd op wat er in CV’s staat. In het boek CEO me zegt Karel Vuursteen, voorzitter van de raad van Commissarissen van Akzo Nobel bijvoorbeeld:

“Als je een CV leest, weet je dat een kandidaat al twintig jaar is beoordeeld door allerlei bazen. Dan kun je er wel vanuit gaan dat dat wel goed zit. Belangrijker is zijn karakter: is de man integer, deugt-ie, is hij eerlijk, heeft hij iets van bescheidenheid of is het alleen maar egotripperij? Die karaktereigenschappen bepalen of iemand geschikt is voor dit soort functies of niet. […] Neem Helmut Maucher, de grote baas ooit van Nestlé. Hij zei altijd: look in zzhe eyes, not zzhe files. Wat hij bedoelde was: ik geloof dat CV wel.”

Maar hij zegt wel altijd een rondje te bellen in zijn netwerk voor een benoeming.

“Ook Hans Wijers moest zijn CV laten zien”
Headhunter Mienke Schaberg stelt gerust: “Ook Hans Wijers moest ooit zijn CV laten zien toen hij als CEO van AkzoNobel aan de slag wilde. Iedere topman of vrouw in de dop moet hoge cijfers kunnen laten zien, tot en met de middelbareschool aan toe. Dat is op zich goednieuws voor vrouwen: die studeren namelijk sneller en beter af.’

Wat moet er wel en niet op je CV staan? Schaberg is streng. Meritocratie of niet, wat haar betreft spelen omgevingsfactoren ook nog een rol. Voor de bestuurskamer moet je een goede afkomst kunnen presenteren. “In ieder geval nooit korfbal of de fanfare als hobby noemen. Dan zit je meteenin een hoek. Een CV moet je ook nooit in de ik-vorm schrijven. Vermeld wel persoonlijke informatie, je roots. Dan zien mensen wat voor vlees ze in de kuip hebben.”

Meer over CV’s en adviezen:
Gaten in CV’s worden luchtig gestopt
Tips voor een goede banenjacht
Tips voor je curriculum vitae

Beeld: © Dmitriy ShironosovDreamstime.com

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery